• slide1.png
 • slide3.png
 • slide4.png
 • slide5.png
 • slide6.png

Ανάγνωση περιεχομένου

Η ιστοσελίδα υποστηρίζει αυτόματη μετατροπή κειμένου σε φωνή.

Απλά επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να ακούσετε και κάντε αριστερό κλικ με το ποντίκι πάνω στο εικονίδιο για να αρχίσει η φωνητική ανάγνωση του επιλεγμένου κειμένου.

Για να σταματήσει η ανάγνωση ανά πάσα στιγμή, κάντε αριστερό κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της ιστοσελίδας.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι είναι το Eye Tracking;

2. Είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα;

3. Τι είδους υπηρεσίες
    προσφέρει η Optotech;


4. Είναι ακριβή μια τέτοια έρευνα;

Περισσότερα

Διάπλαση Project
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 25 Αύγουστος 2021 10:54
PDF Εκτύπωση E-mail
Πατήστε εδώ για να μεγαλώσετε την γραμματοσειρά

Στην παρούσα ερευνητική πρόταση προτείνεται η δημιουργία ενός πρωτοποριακού, γρήγορου και αντικειμενικού τρόπου αξιολόγησης των μαθησιακών δυσκολιών με την βοήθεια της οφθαλμικής ιχνηλάτησης (eye tracking). Η μέθοδος που προτείνουμε θα κάνει χρήση ενός eye tracker χαμηλού κόστους ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οικογένειες στο σπίτι, από ειδικούς στη δυσλεξία στο χώρο τους, από σχολεία, διαγνωστικά κέντρα κλπ.

Η μέθοδος αυτή θα μπορεί να αξιολογήσει μέσα σε λίγα λεπτά τους μαθητές εκείνους που έχουν πρόβλημα στην ανάγνωση τους και να τους παραπέμψει στα αρμόδια κέντρα αξιολόγησης. Το σύστημα θα ανιχνεύει χαρακτηριστικά κατά την ανάγνωση ενός κειμένου, που σχετίζονται άμεσα με την δυσλεξία. Στόχος αυτού του ερευνητικού πρότζεκτ είναι να βρούμε μέσα από αυτά τα χαρακτηριστικά τις παραμέτρους εκείνες με τη μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα (discriminative power) και τη μεγαλύτερη επαναληψιμότητα (reproducibility). Με αυτές τις παραμέτρους θα δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο και ταχύτατο προ-διαγνωστικό εργαλείο το οποίο, μέσα σε λίγα λεπτά, θα μπορεί να μας πει εάν ένα παιδί εμφανίζει ή όχι αναγνωστικές δυσκολίες.

Θα μελετήσουμε ένα πλήθος μαθητών ώστε να βρούμε τις παραμέτρους εκείνες που διαχωρίζουν έναν φυσιολογικό αναγνώστη από ένα αναγνώστη με μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία). Επίσης θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε και να χαρακτηρίσουμε το είδος της μαθησιακής δυσκολίας, με το να αξιολογήσουμε τα επιμέρους χαρακτηριστικά του κειμένου, όπως λέξεις ή φράσεις, με σκοπό την ορθότερη και πιο προσωποποιημένη παρέμβαση από τους ειδικούς.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα μικρού βεληνεκούς διαδικτυακό σύστημα, ώστε ο κάθε χρήστης (πχ γονέας,ειδικός κλπ.) έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, να μπορεί να καταγράψει την ανάγνωση του παιδιού, να το στείλει σε εμάς μέσω του διαδικτύου, να το αναλύσουμε συγκρίνοντας το με τον καταγεγραμμένο πληθυσμό, να το αξιολογήσουμε και να το στείλουμε πίσω, ώστε μέσα σε λίγες ώρες, να έχει στα χέρια του την αξιολόγηση της ανάγνωσης του παιδιού.

img1
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Αύγουστος 2021 11:30
 

Eye Tracking

Το Eye Tracking αποτελεί τη διαδικασία της καταγραφής των οφθαλμικών κινήσεων με τη χρήση ενός ανιχνευτή (Eye Tracker). Ο ανιχνευτής εντοπίζει δύο χαρακτηριστικά του οφθαλμού: την κερατοειδή αντανάκλαση (cornea reflexion) και την κόρη του οφθαλμού. Περισσοτερα

Υπηρεσίες

Η τεχνολογία Eye Tracking μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πολλούς τομείς: Αξιολόγηση ιστοσελίδων, Έντυπες και Ηλεκτρονικές διαφημίσεις, Αξιολόγηση ραφιών, μελέτη Βιομηχανικού Σχεδίου και Τηλεοπτικές Διαφημίσεις. Περισσοτερα

Έρευνα

Εκτός από τον χώρο του μάρκετινγκ, η ερευνητική ομάδα της Optotech δραστηριοποιείται και στο χώρο της έρευνας. Δύο από τα σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα που έχει αναλάβει η Optotech σε συνεργασία με το προσωπικό της Εμμετρωπίας. Περισσοτερα

Επικοινωνία

 • Πεδιάδος 16 Δεξια
 • Ηράκλειο, 71201
 • Κρήτη, Ελλάδα
 • Tel:+30 2810 229990
 • Fax:+30 2810 343436
 • info@eyetracking.gr
 • www.eyetracking.gr